Reparatii casete de directie

octombrie 11 2020

Reparatii Casete Directie

Reparatii casete directie auto multimarca

Daca ai un autoturism de mai mult timp sau pur si simplu ai experienta ca si conducator auto, stii deja ca defectiunile pot aparea in cele mai neasteptate locuri si momente, si la cele mai neasteptate elemente. Avariile  pot fi de natura mai usoara, cum ar fi o baterie prea uzata si veche sau pot ajunge sa fie grave, punandu-ti viata in pericol, cum ar fi o defectiune la cutia de viteze sau la sistemul de directie. Din acest punct de vedere am decis sa va prezentam cateva aspecte importante privind cele mai uzuale defectiuni identificate de echipa noastra atunci cand discutam despre reparatii casete de directie si reconditionari servodirectie auto.

Tocmai de aceea este bine sa recunosti problemele inca din stadiul incipient, pentru a le putea rezolva din timp si mai usor, inainte ca aceste avarii sa duca la avarii mai grave sau chiar la accidente.

reparatii casete directie bucuresti

Reconditionari Casete Directie

Una principalele elemente componente ale masinii tale este caseta de directie. Rolul principal al acesteia este de a dirija rotile, conform miscarilor transmise de tine prin volan (transmisia se face prin intermediul unui ax dintat, numit si cremalier).

Caseta de directie poate fi de mai multe tipuri:

  • mecanica
  • hidraulica
  • electro-hidraulia sau asistata electric.

Ca si localizare, caseta de directie se afla intre cele doua roti frontale.

Cele mai intalnite cauze ale defectiunilor la caseta de directie

Trebuie sa ai vedere faptul ca de fiecare data cand iesi cu masina pe un drum, servodirectia este afectata de fiecare groapa, de orice denivelare si mai ales de drumurile pe stilul vechi(ce-i drept, sunt din ce in ce mai rare), din piatra cubica.

Astfel, nu poate fi o surpriza faptul ca, la drumurile pe care le parcurgem cu masina, sistemul de directie sufera daune de fiecare data.

De asemenea, ca orice alt sistem al masinii, cel de directie este extrem de complex si este  alcatuit din numeroase componente, cum ar fi: caseta de directie, bieleta de directie, pompa de servodirectie, cap de bara, burduf caseta, filtru servo, rulment, fuzeta, elementele necesare pentru montarea rotilor si elementele ce tin de volan.

Astfel, fiecare denivelare pe care o resimte masina, se transmite ulterior suspensiilor, bieletelor de directie si mai apoi casetei de directie. In cele din urma, toate le vei resimti in volan.

De cele mai multe ori, axul dintat (cremalier) este cel ce se uzeaza prima data si rugineste. Astfel, pot aparea scurgerile de ulei.

Simptomele  unei casete pe cale sa se defecteze

  • Volanul teapan

Avand in vedere ca in prezent cele mai multe cutii de viteze au elemente componente care utilizeaza puterea hidraulica pentru a putea oferi posibilitatea de a manevra cat mai usor volanul, momentul in care volanul devine din ce in ce mai greu de manevrat, greoi, se poate datora faptului ca, caseta de directie retine mai multa caldura sau poate pierde presiune hidraulica. Oricare ar fi situatia, trebuie neaparat verificata de un mecanic inainte ca lucrurile sa se agraveze.

Reiteram inca o data faptul ca in ceea ce priveste etapele aferente pentru reparatii casete de directie complete se impun verificari temeinice si diagnoze complete care sa fie facute intial, inainte de orice interventie tehnica.

  • Scurgeri ale uleiului de servodirectie

De multe ori, simptomul unui volan rigid, poate avea ca si cauza si scaderea nivelului de ulei din caseta de directie. Insa, avand in vedere ca sistemul este hidraulic, nivelul de fluide nu va scadea decat daca exista pe undeva o crapatura, o scurgere.

Atunci cand incepi sa pierzi lichid servo, trebuie sa iti pui problema ca exista vreo garnitura sparta sau alte probleme mecanice ce pot duce la scurgeri. Pentru a afla varianta corecta, trebuie neaparat sa iti vizitezi mecanicul ,sa verifice si sa remedieze defectiunea cat mai curand.

Sa stii ca poti face diferentierea dintre lichidul servo si alte tipuri de ulei ce s-ar putea scurge din masina, destul de usor, deoarece se deosebeste prin mirosul intepator si distinct, si prin culoarea specifica, de obicei roz sau rosu.

  • Un sunet de scartait in momentul in care intorci de volan

De cele mai multe ori, un semnal al unei casete de directie pe cale sa se defecteze, este lipsa lubrifiantilor. Din cauza excesului de caldura se creeaza un contact direct intre doua corpuri metalice, creand un sunet fortat, scartait.

In cazul in care tragi de volan si mai ai si norocul sa dai peste o groapa, vei sesiza sunetul in adevarata sa amploare. Indiferent care  este directia de care tragi de volan, in momentul in care apare sunetul, trebuie neaparat sa contactezi o unitate service auto cu personal calificat si autorizat.

  • Miros de ulei ars

Chiar daca se intampla mai rar, mirosul de ulei ars, totusi, se poate considera un simptom esential al unei casete de directie defecte si des intalnit cand discutam despre reparatii casete de directie auto.

Dupa cum ti-am spus deja, lichidul servo deja are in sine un miros foarte puternic si distinct, mirosul va fi cu atat mai puternic, in momentul in care, caseta de directie este incinsa. In cazul in care simti acest miros in timp ce conduci, opreste imediat masina si apeleaza cat mai rapid la un service de incredere.

In momentul in care caseta de directie incearca sa-ti transmita ca ceva e in neregula, probabil ca vei mai resimti si alte simptome cum ar fi : tendinta de a trage intr-o parte a masinii, denivelarile se vor resimti mai tare in volan, iar in timul virajelor poti resimti socuri sau smucituri.

Oricare ar fi simptomele pe care ai inceput sa le observi este esential sa apelezi cat mai rapid la un mecanic sau un service, deoarece de la o caseta de directie cu defecte, pot aparea accidente grave si iti poti pune viata ta si a pasagerilor, in pericol.

Astfel, vei avea de ales intre doua variante, poti sa reconditionezi caseta de directie sau sa o inlocuiesti complet. Exista si varianta  unei casete second hand, dar nu e o idee tare grozava, deoarece pot aparea iar rapid defectiunile.

In functie de cat de grave sunt defectele, mecanicul tau iti va recomanda alegerea cea mai buna pe care sa o faci pentru tine si masina ta.

Pe curand!

Reparatii casete directie auto sector 3

Write a Reply or Comment