Simptome Caseta Directie Defecta

februarie 16 2023
Simptome Caseta Directie Defecta

Simptome casete directie defecte

Casetele de directie reprezinta componentele principale ale sistemului de directie auto iar acest rol determinant este conferit atat de aspectele privind confortul pentru conducatorul auto atunci cand manevreaza volanul (miscari stanga-dreapta) cat si de aspectele legate de protectia vietii. Tocmai de aceea, cand discutam despre simptome caseta directie defecta se impune sa avem in vedere atat diagnosticarea corecta dar, mai ales, cauzele care determina orice disfunctionalitati in exploatare.

In general, din punct de vedere al defectelor constatate, cauze dar si simptome, la nivel de modele si brand-uri auto multimarca, distingem urmatoarele grupe de casete de directie:

Specialistii din industria auto si, in mod particular, din domeniul serviciilor de reconditionari casete directie, atrag atentia asupra masurilor de preventie si, ulterior, al reparatiilor casetelor de directie folosind doar produse de calitate originale/OEM, instalatii si echipamente cu tehnologii moderne si, in mod obligatoriu, personal calificat si cu experienta in domeniu.

Departamentul tehnic E-Caseta a venit in permanenta in intampinarea solicitarilor si mesajelor dumneavoastra in ceea ce priveste disfunctionalitatile identificate de dumneavoastra in exploatarea propriu-zisa, iar prin acest nou articol dorim sa reiteram importanta conducerii in deplina siguranta si prevenirea defectelor majore prin analiza amanuntita a acestor simptome casete directie defecte.

Diagnosticarea completa a casetelor de directie implica o serie de etape si verificari care sunt aplicabile atat marilor branduri auto cat si acelor producatori care se adreseaza anumitor segmente comerciale de clienti.

Simptome casete de directie defecte

In aceasta categorie putem mentiona o multitudine de simptome si particularitati insa, in cadrul acestui articol, am decis sa evidentiem pe cele mai importante dintre acestea:

  • Conducere sau manevrare defectuoasa/grea a volanului – un simptom des intalnit la multe marci si producatori auto care se caracteriseaza prin pierderi de ulei de servodirectie si, in mod clar, cresterea temperaturii in caseta de directie. Asemenea incidente au fost in permanenta explicate si chiar detaliate in cadrul anumitor work-shop-uri, un exemplu in acest sens fiind colectivul si departamentul tehnic Deblocari Usi.
  • Scurgeri sau pierderi de ulei servodirectie – de asemenea, intalnim frecvent asemenea cauze ca urmare a deteriorarii garniturilor sau kiturilor componente ale casetelor precum coliere etansare, furtune si burdufuri de etansare. Multumim pe aceasta cale si echipelor Clean City care ne ajuta in desfasurarea activitatii noastre.
  • Anomalii si comportament gresit in viraje, la diferite regimuri de viteza – extrem de important pentru conducatorul auto si pentru pasageri in ceea ce priveste protectia vietii acestora.
  • Zgomote in exploatare – resimtite in mod clar atunci cand exista asemenea simptome casete directie defecte.

In ceea ce priveste actiunile de prevenire a defectelor majore aferente casetelor de directie multimarca, va recomandam ca periodic sa efectuati actiuni de control rampa sau revizii periodice in cadrul carora sa aveti in vedere si controlul aferent casetelor de directie, eventuale simptome din cele mentionate mai sus precum si urmatoarele:

  • Control joc din articulatii si din volan;
  • Verificare strangere suruburi si alte articulatii;
  • Control elemente de directie;
  • Geometrie roti si analiza/diagnoza pe baza rezultatelor obtinute.

Dupa fiecare etapa de diagnosticare atenta a casetelor de directie multimarca, colegii nostri va vor recomanda fie inlocuirea casetei de directie respective cu un produs nou, fie reconditionarea sau reparatia casetei de directie ceea ce va presupune inlocuirea completa a componentelor casetelor respective cu un kit de reparatie alaturi de reconditionarea axului dintat. Solutia tehnica finala va fi decisa in functie de particularitatile identificate pentru fiecare caseta de directie in parte.

O diagnoza completa a servodirectie auto este recomandat sa fie facuta doar de catre personal autorizat si calificat in domeniu, de ateliere si firme specializate, autorizate de Registrul Auto Roman – R.A.R, care sa poate sa raspunda prompt solicitarilor dumneavoastra dar care, totodata, sa fie in masura sa ofere garantia aferenta interventiilor respective.

Pentru informatii suplimentare aferente functionarii casetelor de directie, a pompelor de servodirectie dar si a coloanelor de directie, va invitam sa ne transmiteti mesajele dumneavoastra sau sa ne contactati rapid telefonic.

Write a Reply or Comment